Mat på Stelor- året om! 

Från Jord till Bord! Mat är en hjärtefråga hos oss på Stelor och vi tror att för naturen och framtidens skull så måste vi lära oss att ställa om hur och vad vi äter. Utan att för den sakens skull tro att vi måste avstå ifrån lyxen att äta god mat! Det innebär att på Stelor har vi aldrig någon fast a la carté  meny i vår restaurang då det gör att vi knappt har något som måste slängas. Dessutom brukar det bli väldigt god mat då råvaror som är färska och producerade småskaligt av människor du känner smakar bättre. Därför ser inte heller vår frukostbuffé ser inte alltid likadan ut. Vi serverar tillexempel inte apelsinjuice till vår frukost utan tycker då att det är lyxigare med en god äppelmust pressad på höstens äpplen. Våra marmelader och sylt gör vi på waste frukt ifrån vår lokala handlare men också såklart på det vi hinner plocka på sommaren.

Don´t bur food from strangers brukar vi säga så för att ni ska veta så skapas våra middagar i samarbete med  grönsaksodlarna Gunnar på Buters Eko & Andrea och Victor ifrån Rone Smissarve. Mjölk, yogurth och mejerier kommer ifrån Lotta på Puttersjaus. Linderödsgrisar ifrån Fredrik i Buttle och lamm och Ko nästgårds ifrån Ammor Gård.  Så när du äter hos oss så stödjer du våra gotländska småskaliga producenter!

När vår restaurang inte är öppen så tar vi gärna mot privata bokningar, anordnar matfester på vår restaurang, gör catering, matlagningskurser eller lagar mat åt er när ni hyr hela hotellet! Bara kontakta oss så hjälper vi er gärna med varsomhelst som rör GOD MAT! 

Lite om vår restaurang...

I vår restaurang som har öppet dagligen 21 juni – 21:a augusti kan man äta vår gårdsmiddag. Beroende på vad våra fantastiska bönder har kunnat skörda för dagen och vilket kött eller fisk vi har fått tag på så gör vi en pangmiddag! Ibland är det tre rätter och ibland fem. Det beror på kockens humör, väder och vind och råvarorna. Det vi vill erbjuda våra gäster är en omsorgsfull och rolig kväll. God mat utan krusiduller men med en massa kärlek.  Priset är dock alltid detsamma 495 kr 

 

Vi har själva barn och gillar dom och oftast gillar dom också att vara på Stelor och leka i vår stora trädgård. Vi vill gärna att barnen får något gott att äta liksom dom vuxnas mat som är nyskördat och färskt så vi har en barnmeny för 250 kr. Barn tycker vi att man är upp till 12 år.  

 

Boka din gårdsmiddag här nedan!

Boka bord till vår gårdsmiddag

STELOR

Det Gotländska gårdshotellet

Stelor Västergarn 117

622 30 GOTLANDS TOFTA

 

57°26'52.8"N 18°08'31.7"E

PRESS & EVENTS

My Wrethagen

my@stelor.se

+46 735 18 18 89

ÖPPETTIDER

Hotellet är öppet dagligen från 1 juni till 31 aug. Hyr hela hotellet 1 september – 31 maj 

 

Restaurangen är öppen från 19 juni till 21 augusti, varje dag 17-sent.

 

Vi hjälper gärna till med catering och middagar för större sällskap året runt.